Woonplant van de maand januari: Areca

Woonplant van de maand januari: Areca

Als een echte beschermengel waakt hij over je gezondheid. Jij moet goed in je vel zitten, dan is hij tevreden. Inderdaad: een verzorgend type, deze Areca. En het mooie is dat hij daar eigenlijk nauwelijks iets voor terugvraagt. Terecht dus dat deze Palmsoort is uitgeroepen tot Woonplant van de maand januari.

Goudpalm, of Vederpalm wordt de Areca ook wel genoemd. Deze laatste benaming verwijst naar de gelijkenis met het gespreide verendek van een fraaie tropische vogelsoort. Dat komt door de specifieke wijze waarop de takken van de Areca groeien. Niet zoals veel andere Palmsoorten vanuit een verdikte stam, maar via stengels die zich stuk voor stuk vanuit de grond ontwikkelen. Wanneer de Areca zich goed voelt zal hij nieuwe stengels ontwikkelen en zo in de breedte groeien. Met als het ware een steeds groter gespreid tropisch ‘verendek’ als resultaat.

Natuurlijke habitat
Z’n tropische uiterlijk dankt de Areca ook aan zijn natuurlijke habitat. Hij stamt uit de vochtige regenwouden in Madagaskar, waar hij te vinden is op beschutte plaatsen. Daar vormt hij met soortgenoten en tientallen andere Palmsoorten op veel plaatsen een dicht oerwoud van fraaie groene bladeren. 

Hard maken voor jouw gezondheid
Heeft de Areca zijn plek in je huis gevonden dan zal hij zich meteen hard maken voor jouw gezondheid. Hij verwijdert namelijk eventueel aanwezige giftige stoffen uit de lucht. Tegelijkertijd brengt hij vocht in de lucht doordat hij het water dat hij krijgt verdampt. Waardoor jij dus kunt profiteren van zuivere én niet te droge lucht. In ruil daarvoor vraagt hij een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Zorg ook dat je de Areca regelmatig water geeft, zodat de kluit nooit uitgedroogd is. In ruil daarvoor zorgt hij dat jij je kunt koesteren in een heilzame omgeving.    

Bron: Bloemenbureau Holland

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.