Cacao en kokos in de tuin

Cacao en kokos in de tuin

Bodembedekkers zijn er in verschillende vormen en smaken. U kunt kiezen voor tegels of gras, maar ook voor bijvoorbeeld cacaodoppen of kokossnippers. Afhankelijk van de toepassing maakt u uw keuze. Cacaodoppen en kokossnippers hebben als groot voordeel dat ze een onkruidwerende werking hebben, 100% natuurproducten zijn en de tuin meteen een fraai en verzorgd uiterlijk geven.

Borders
Cacaodoppen zijn ideaal voor toepassing in borders. Strooi een laagje van ongeveer vijf centimeter in de border en besproei het geheel. Het laagje cacao heeft een onkruidwerende werking en houdt bijvoorbeeld slakken en katten op afstand. Bovendien droogt de bodem minder snel uit en hoeft u daardoor de beplanting minder water te geven.

Speelplek en looppad
Kokossnippers zijn gemaakt van de zachte bast van kokosnoten en daardoor ideaal voor de aanleg van een looppad of als bodembedekker bij speeltoestellen of schommels. Zelfs op blote voeten voelen kokossnippers prettig zacht aan. In tegenstelling tot een betegeld tuinpad zorgt kokos ervoor dat regenwater snel de bodem in kan zakken. Dat voorkomt typische tegelproblemen als plasvorming en groene aanslag. Daarnaast wordt onkruidvorming tegengegaan.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.