Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rode paardenkastanje, familie van de Hippocastanaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Aesculus x carnea? De Aesculus x carnea is ook wel bekend als Rode paardenkastanje. Deze Hippocastanaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 2000 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aesculus x carnea? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Rode paardenkastanje Wetenschappelijke naam: Aesculus x carnea Type plant: Boom
  • Geslacht: Aesculus Familie: Hippocastanaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 2000 Giftig: Nee

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.