Seizoensplanten

Bij binnenkomst in Global Garden betreed je allereerst ons grote plein met buitenplanten van het seizoen; van bollen op pot in het vroege voorjaar en de uitbundig bloeiende perkplanten in de zomer tot mooie herfstproducten, zoals Hebe en Helleborus. In de kleurrijke omgeving van ons plein vind je altijd de planten die passen bij het seizoen. Vrolijke planten, die jouw tuin of balkon opfleuren en altijd zorgen voor een verrassend effect. 

Verse voorraad seizoensproducten

Global Garden werkt nauw samen met de beste kwekers uit binnen- en buitenland. Daarom kun je het hele jaar door rekenen op een dagelijkse, verse aanvoer van seizoensproducten. Planten die gisteren nog bij de kweker stonden, vind je vandaag al bij ons in de winkel. Dit betekent ook dat we altijd een ruim aanbod hebben van laaggeprijsde artikelen die van zeer hoge kwaliteit zijn. Zo grijp je nooit mis!

Najaarsbloeiers in de spotlights

Op ons plein vind je momenteel onze herfsttoppers die kleur brengen in de tuin. Enkele voorbeelden van najaarsbloeiers zijn chrysanten, herfstanemonen, asters en herfsttijloos. Ook vind je hier natuurlijk onze prachtige herfstarrangementen. We hebben de mooiste arrangementen voor je samengesteld. Leuk voor jezelf, of als cadeau!

Verzorging najaarsbloeiers

Najaarsbloeiers zijn planten die in de herfst bloeien en een prachtige toevoeging kunnen zijn aan je tuin. Enkele algemene tips voor de verzorging van najaarsbloeiers:

  1. Plant de juiste soort op de juiste plek: Zorg ervoor dat je najaarsbloeiers plant op een locatie waar ze de juiste hoeveelheid zonlicht krijgen. Sommige soorten hebben veel zon nodig, terwijl andere beter gedijen in halfschaduw.

  2. Goede grond: Zorg voor goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Voeg indien nodig compost of organische meststoffen toe.

  3. Regelmatig water geven: Hoewel de herfst koeler is dan de zomer, hebben de planten nog steeds water nodig. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan, want dat kan leiden tot wortelrot.

  4. Mulchen: Mulch (bijvoorbeeld boomschors of compost) helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren.

  5. Dode bloemen verwijderen (uitgebloeide bloemen): Door regelmatig verwelkte bloemen te verwijderen, moedig je de plant aan om meer bloemen te produceren. Dit proces staat bekend als 'deadheading'.

  6. Meststof toedienen: Als je merkt dat de planten niet goed groeien, kun je overwegen om een uitgebalanceerde meststof toe te dienen. Kies een meststof die geschikt is voor bloeiende planten. 

  7. Ondersteuning bieden indien nodig: Sommige najaarsbloeiers kunnen hoog worden en hebben mogelijk ondersteuning nodig om te voorkomen dat ze doorbuigen of omvallen.

  8. Voorbereiding op de winter: Afhankelijk van de vorstbestendigheid van de planten, kan het nodig zijn om extra mulch toe te voegen rond de basis van de plant of zelfs beschermende doeken te gebruiken bij zware vorst.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.