Gazon gereedschap

Wordt u ook zo blij van een verzorgd, gezond gazon? In ons tuincentrum bieden wij alle gereedschappen die u nodig heeft voor deze groene grasmat. Hier een aantal tips van de onmisbare tuingereedschappen als je een gazon in de tuin hebt: 

 1. Grasmaaier: Een grasmaaier is waarschijnlijk het belangrijkste stuk gereedschap om te hebben als u een gazon heeft. Het houdt uw gras kort en netjes en helpt bij het voorkomen van onkruidgroei. Ook op het gebied van grasmaaiers zijn weer veel mogelijkheden. Kom langs en laat u adviseren over welke grasmaaier het beste bij u past. 
   
 2. Verticuteermachine: Een verticuteermachine helpt bij het verwijderen van dood gras en mos uit uw gazon. Dit bevordert de gezonde groei van uw gras. Verticuteer minstens één keer per jaar ergens tussen maart en oktober in. Het verticuteren van het gazon helpt bij het verwijderen van dood gras en mos, waardoor de lucht-, water- en voedingsstoffen beter bij de wortels van het gras kunnen komen. Het helpt ook bij het stimuleren van nieuwe groei van het gras en het voorkomen van onkruidgroei.
   
 3. Hark: Een hark is handig om bladeren en takken van uw gazon te verwijderen, vooral in de herfst. Laat u deze bladeren liggen? Dan kan dit ten koste gaan van de gezondheid en het uiterlijk van uw gazon. Zo kan er al snel schimmelvorming ontstaan, vilvorming, verstikking van het gras, onkruidgroei en een minder mooie uitstraling. 
   
 4. Graskantensteker: Een graskantensteker helpt bij het definiëren van de randen van uw gazon en zorgt voor een nette afwerking. Houdt u dit goed bij, dan is uw gazon om door een ringetje te halen! 
   
 5. Sproeier: Een sproeier is handig om uw gazon regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. In ons tuincentrum adviseren wij u graag over de soort sproeier die het beste bij u past. Dit hangt af van de grootte van uw gazon, de ligging van uw tuin en andere zaken. Wij helpen u graag verder. 
   
 6. Onkruidverwijderaar: Een onkruidverwijderaar is handig om ongewenste onkruiden uit uw gazon te verwijderen en te voorkomen dat ze zich verspreiden.
   
 7. Meststofverspreider: Een meststofverspreider helpt bij het gelijkmatig verspreiden van meststoffen over uw gazon, wat de gezonde groei van uw gras bevordert. Dit kan in de vorm van een strooiwagen (welke ook handig is om in de winter te gebruiken voor uw strooizout) bijvoorbeeld. 

Kom gerust langs ons tuincentrum in Zwaanshoek voor al deze handige gereedschappen en meer, zodat u uw gazon goed kunt verzorgen en er het hele jaar door van kunt genieten!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.