Vogels in de tuin

Wil je jouw tuin omtoveren tot een waar vogelparadijs? Kom dan naar ons tuincentrum en ontdek alles wat je nodig heeft om deze prachtige dieren aan te trekken. Bij ons vind je vogelhuisjes, nestkasten, vetbollen, vogel pindakaas en pinda's en meer! Het broedseizoen begint in maart, dus het is de perfecte tijd om je tuin klaar te maken voor de komst van de vogels.

Waarom zijn vogels belangrijk?

Vogels zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, ze spelen ook een belangrijke rol in de bestuiving en verspreiding van zaden, waardoor ze een onmisbaar onderdeel zijn van onze ecosystemen. Bovendien kunnen vogels insectenplagen helpen bestrijden en geluiden en kleuren toevoegen aan uw buitenruimte. Dus waar wacht je nog op?

Alles wat je wilt weten over vogels!

Klik hieronder op de afbeelding om hem te vergroten.

Het broedseizoen

Het broedseizoen voor de meeste vogels begint in het vroege voorjaar, meestal rond maart of april, en loopt door tot de zomermaanden. Echter, de exacte timing kan verschillen afhankelijk van de soort vogel en de omgevingsfactoren. Het is daarom belangrijk om tijdig nestkasten op te hangen, zodat de vogels voldoende tijd hebben om ze te ontdekken en te gebruiken voor het broeden.

Nestkasten

Nestkasten bieden een veilige plek voor vogels om te broeden en hun jongen groot te brengen. Door een nestkast op te hangen, bied je vogels ook beschutting tegen koude weersomstandigheden en roofdieren. Ons tuincentrum biedt een breed scala aan nestkasten in verschillende maten en vormen, zodat je er zeker een vindt die bij jouw tuin past. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de juiste nestkast voor de vogels die in jouw omgeving leven en geven u advies over waar deze het beste kan worden opgehangen. Zo draagt u niet alleen bij aan het behoud van de vogelpopulatie, maar kun je ook genieten van het prachtige schouwspel van jonge vogels die uitvliegen uit hun nest.

Gezond vogelvoer

In ons tuincentrum vind je een ruime selectie aan verschillende soorten vogelvoer om jouw tuin tot een echt vogelparadijs te maken. Of je nu op zoek bent naar vetbollen, vogelpindakaas, pinda's, zonnebloempitten of ander vogelvoer, wij hebben het allemaal. Elk type vogelvoer trekt verschillende soorten vogels aan, dus het is belangrijk om te weten welke soorten je in jouw tuin wilt verwelkomen. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het kiezen van het juiste voer voor de vogels in jouw tuin en geven je tips om jouw tuin nog aantrekkelijker te maken voor deze mooie dieren.

Alles voor meer vogels in de tuin

Ontdek onze vogelartikelen in ons tuincentrum in Zwaanshoek. Gemakkelijk te bereiken vanuit Santpoort, Haarlem, Hillegom en IJmuiden. Naast nestkasten en verschillende soorten vogelvoer hebben we ook vogelbadjes, voedersilo's en nog veel meer om jouw tuin tot een waar vogelparadijs te maken. Onze deskundige medewerkers staan ​​altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste producten voor de vogels in jouw tuin en om je advies te geven over hoe je jouw tuin nog aantrekkelijker maakt voor deze mooie dieren. Kom langs bij ons tuincentrum in Zwaanshoek en maak van jouw tuin een vogelparadijs!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.