Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Goudhazelaar, familie van de Corylaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. februari tot en met maart. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Corylus avellana 'Aurea'? De Corylus avellana 'Aurea' is ook wel bekend als Goudhazelaar. Deze Corylaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Corylus avellana 'Aurea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Goudhazelaar Wetenschappelijke naam: Corylus avellana 'Aurea' Type plant: Heester
  • Geslacht: Corylus Familie: Corylaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.