Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Puinlook, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Allium karataviense? De Allium karataviense is ook wel bekend als Puinlook. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Allium karataviense? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Puinlook Wetenschappelijke naam: Allium karataviense Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Allium Familie: Liliaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.