Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse regenboogvaren, familie van de Athyriaceae. De bladeren zijn groen+zilver en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Athyrium niponicum 'Metallicum'? De Athyrium niponicum 'Metallicum' is ook wel bekend als Japanse regenboogvaren. Deze Athyriaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 50 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Athyrium niponicum 'Metallicum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse regenboogvaren Wetenschappelijke naam: Athyrium niponicum 'Metallicum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Athyrium Familie: Athyriaceae Bladkleur: Grijs, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.