Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Moeraswespenorchis, familie van de Orchidaceae. De bloemkleur is wit+geel+purper en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Ben je op zoek naar Epipactis palustris? De Epipactis palustris is ook wel bekend als Moeraswespenorchis. Deze Orchidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 40 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Epipactis palustris? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Moeraswespenorchis Wetenschappelijke naam: Epipactis palustris Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Epipactis Familie: Orchidaceae Bloemkleur: Geel, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.