Global Garden; Vriend van het Spaarne Gasthuis

Het Spaarne is, zoals veel van jullie zullen weten, een prachtig ziekenhuis met betrokken medewerkers. Met allemaal één gezamenlijk doel: goede en veilige zorg voor de patiënt. Met de hulp van bedrijven en particulieren kan het Spaarne extra voorzieningen realiseren en daar zetten wij ons graag voor in. Zo heeft Global Garden een complete kruidentuin verzorgd in de binnentuin van het Spaarne én zorgen wij regelmatig voor verse en nieuwe planten bij de ingang van het tuincentrum en bijvoorbeeld op het dakterras. 

De Kruidentuin in Hoofddorp

Op de binnentuin van het Spaarne is de door Global Garden aangelegde kruidentuin te vinden. Vrijwilligers kunnen hier groenten, fruit en kruiden kweken in de daarvoor bestemde plantenbakken, in de volle grond of in de kas. De verse producten, de oogst, wordt o.a. gebruikt in gerechten in het personeelsrestaurant en waar mogelijk in gerechten voor patiënten. Daarnaast is deze plek een mooie groene oase waar een aantal zorgafdelingen op uitkijken en waar patiënten en medewerkers gebruik van kunnen maken als lunchplek of waar zij kunnen genieten van het buiten zijn en het groen, een stukje geluk! 

Hoe bieden wij hulp?

Global Garden heeft samen met de vrijwilligers de binnentuin opgeknapt. Er zijn nieuwe kruiden, fruitstruiken en bomen geschonken en we hebben deze voor het Spaarne aangeplant. Ook kunnen de verantwoordelijke vrijwilligers die de tuin onderhouden bij ons terecht voor hulp en advies. Dit is een vast project dat wij blijvend ondersteunen.

Het dakterras van het Oncologie centrum in Hoofddorp.

Op het dakterras komen patiënten voor een dagopname. Ze krijgen hun chemokuur en zitten een aantal uur in een stoel of liggen op bed. Het dakterras is een groene oase. Het hele dakterras heeft een opknapbeurt gekregen, mooie nieuwe duurzame beplanting, potten en de bestaande olijfbomen hebben een snoeibeurt gehad. Ook dit project heeft onze blijvende ondersteuning voor wat betreft het onderhoud en beheer.

We zien ernaar uit om de aankomende jaren nog meer te mogen “vergroenen” in en rondom het Spaarne Gasthuis, want één ding is zeker: mensen hebben groen nodig en groen draagt in belangrijke mate bij aan het welbevinden van ons allen.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.