10 Tuinplanten die weinig water nodig hebben

10 Tuinplanten die weinig water nodig hebben

Tijdens de zomers in Nederland hebben we steeds vaker te maken met langere periodes van droogte, maar ook heftige regenbuien. Er zijn diverse oplossingen die helpen hiermee om te gaan. Een van onze tips is om planten in de tuin te plaatsen die weinig water nodig hebben, of liever gezegd: planten die tegen een stootje kunnen en het wel overleven als zij een tijdje geen water krijgen. Onze seizoensplanten komen vers van de pers, dus kom gerust langs in ons tuincentrum om ons ruime aanbod aan de beste seizoensplanten te bekijken. 

Openingstijden


Welke tuinplanten hebben weinig water nodig?


1. Allium (Sierui)   2. Campsis (Trompetklimmer)   3. Nepeta Faassenii 'Six hills giant' (Kattenkruid)   4. Choisya 'Aztec pearl' (Choisya)   5. Hypericum x inodorum (Koraalhertshooi)

In een droge zomerperiode is het belangrijk om planten te kiezen die goed bestand zijn tegen hitte en weinig water nodig hebben. Bij Tuincentrum Global Garden begrijpen we deze behoefte en bieden we een scala aan planten die gedijen in droge omstandigheden. Bekijk onze top 10 van tuinplanten met een grote overlevingskans tijdens een hittegolf:

  1. Allium (Sierui): Deze sierlijke bolbloem is niet alleen droogtetolerant, maar voegt ook kleur en hoogte toe aan uw tuin. Alliums gedijen goed in de volle zon en hebben weinig onderhoud nodig.
  2. Campsis (Trompetklimmer): Deze klimplant staat bekend om zijn opvallende, trompetvormige bloemen en is zeer droogtebestendig. Campsis gedijt goed op zonnige plekken en trekt ook vlinders en kolibries aan.
  3. Kruipende Amerikaanse Sering: Deze bodembedekkende plant heeft prachtige paarse bloemen en kan goed tegen droge omstandigheden. Het vormt een dicht tapijt van groen blad en voegt kleur toe aan uw tuin.
  4. Choisya: Deze groenblijvende struik, ook wel bekend als Mexicaanse oranjebloesem, is niet alleen droogtetolerant, maar heeft ook heerlijk geurende bloemen. Choisya is een uitstekende keuze voor zonnige plekken in uw tuin.
  5. Gleditsia: Deze sierlijke boom heeft een prachtige structuur en kan goed omgaan met droogte. Gleditsia biedt ook schaduw en kan een opvallend kenmerk zijn in uw tuinlandschap.
  6. Ooievaarsbek: Deze vaste plant is zeer veerkrachtig en gedijt goed in droge omstandigheden. Met zijn kleurrijke bloemen voegt ooievaarsbek een vleugje schoonheid toe aan uw tuin.
  7. Koraalhertshooi: Deze vaste plant heeft felgekleurde bloemen en kan goed overleven in droge periodes. Koraalhertshooi is een aantrekkelijke keuze voor zonnige borders en rotstuinen.
  8. Lavendel: Lavendel staat bekend om zijn geurige bloemen en is een uitstekende keuze voor droge tuinen. Het heeft weinig water nodig en trekt ook bijen en vlinders aan.
  9. Kattenkruid: Deze vaste plant gedijt goed in droge omstandigheden en heeft aantrekkelijke paarse bloemen. Kattenkruid is een favoriet van bijen en vlinders.
  10. Vetkruid: Vetkruid is een succulent plant die goed bestand is tegen droogte. Het heeft dikke, vlezige bladeren en kan goed gedijen in zonnige, droge omstandigheden.

Door te kiezen voor deze planten met een grote overlevingskans bij een hittegolf, kunt u uw tuin groen en levendig houden, zelfs tijdens droge zomerperiodes. Breng een bezoek aan ons tuincentrum. 

Seizoensplanten


Droogtetolerante planten water geven

De boodschap is: Geef matig water. Hoewel deze planten droogte kunnen verdragen, hebben ze nog steeds wat water nodig. Geef ze echter matig water en vermijd overbewatering. Dit kan leiden tot schimmels en uiteindelijk heel de plant aantasten. Voor u water geeft, voel eerst of de bovenste laag van de aarde droog is. Is dit het geval? Dan kan u een beetje water geven. Zo niet, dan is uw plant nog steeds tevreden. Over het algemeen mag u droogtetolerante planten één keer per week water geven. Echter in hete zomers mag dit twee maal per week zijn. Controleer uw planten regelmatig en geef ze meer water wanneer nodig. 


3 tips om uw tuin voor te bereiden op warmte én droogte

Om drinkwater te sparen merken we dat mensen minder gaan sproeien. Helaas gaat dit ten koste van de groei van uw planten. Wat nou als u geen drinkwater hoeft te gebruiken en toch kan zorgen voor een mooie, groene tuin? Lees onze drie tips: 

1. Vang regenwater op
Het is niet alleen gratis en zonde als u er niets mee doet, het is ook het ideale tuinwater voor uw planten, omdat er geen kalk in zit. In ons tuincentrum vindt u diverse regentonnen om het regenwater op te kunnen vangen. 

2. Kies planten die weinig water nodig hebben
Onze zomers kennen steeds vaker droge periodes die lang aan kunnen houden. Door planten te kiezen met een grote overlevingskans bij een hittegolf hoeft u minder water te gebruiken. Denk aan Allium (Sierui), Campsis (Trompetklimmer), Kruipende Amerikaanse Sering, Choisya, Gleditsia, Ooievaarsbek, Koraalhertshooi, Lavendel, Kattenkruid en Vetkruid. 

3. Voeg houtsnippers toe aan uw tuin
Laat in de herfst de bladeren tussen de planten in uw tuin liggen, dat houdt de aardige vochtig. Of kies voor houtsnippers of cacaodoppen tussen uw planten. Dit heeft hetzelfde effect en zorgt dat u minder hoeft te sproeien!


Hittebestendige planten kopen

Nu u alles weet over droogtetolerante planten en hun verzorging, is het tijd om uw tuin om te toveren in een zorgeloze oase. Bezoek Global Garden en ontdek ons uitgebreide assortiment zomerplanten. Onze seizoensgebonden planten komen vers van de beste kwekers. Zo bent u gegarandeerd van de hoogste kwaliteit. Kom langs en laat u inspireren door de schoonheid van deze planten. U zult versteld staan van de diversiteit en de prachtige kleuren die ze aan uw tuin toevoegen. Dus, wat zegt u ervan? Bent u klaar om uw tuin om te toveren tot een droogtetolerant paradijs? Ontmoet ons bij Global Garden en laat u verrassen door de mogelijkheden. Samen kunnen we uw droomtuin werkelijkheid laten worden!

KOM LANGS!

Tags:

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.