Winterbloeiers voor meer kleur

Nu de winter zijn intrede doet, betekent dat niet het einde van bloeiende pracht in jouw tuin. Winterbloeiers zijn de helden van het koude seizoen en brengen een vleugje kleur en leven in de winterse omgeving. In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Wat zijn winterbloeiers?

Winterbloeiers zijn planten die, in tegenstelling tot de meeste andere planten, bloemen produceren tijdens de koude wintermaanden. Ze zijn aangepast aan lage temperaturen en korte dagen en brengen daardoor een vleugje kleur en leven in tuinen en landschappen wanneer de natuurlijk omgeving vaak wat somber lijkt. Winterbloeiers omvatten diverse soorten planten, zoals struiken, bomen, vaste planten en bloeiende heesters. Ze zijn een welkome aanvulling op de tuin en bieden een prachtig schouwspel van kleur en vorm juist op het moment dat de meeste andere planten in rust zijn.

1. Japanse Camelia (Camellia japonica)

Camellia japonica

De Japanse Camelia is een elegante winterbloeier met grote, weelderige bloemen die variëren van zachtroze tot dieprood. De glanzende groene bladeren vormen een prachtig contrast met de bloemen en zorgen voor een opvallend visueel effect. Plant deze schoonheid op een beschutte plek met halfschaduw voor een betoverende winterse bloei.

2. Mahonie (Mahonia x media 'Winter Sun')

Mahonia x media 'Winter Sun'

De Mahonie is een groenblijvende struik met geurige gele bloemen die de winter opvrolijken. Deze winterbloeier voegt niet alleen kleur toe aan je tuin, maar trekt ook nog eens bijen aan met zijn heerlijke geur. Plant de Mahonie op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en geniet van zijn prachtige bloei gedurende de koude maanden.

3. Winterbloeiende Viburnum (Viburnum bodnantense 'Dawn')

Viburnum bodnantense 'Dawn'

De winterbloeiende Viburnum is een juweel in de tuin tijdens de wintermaanden. Met zijn geurende roze bloemen brengt deze struik een vleugje romantiek en kleur in de koude winterlucht. Plant hem op een zonnige tot licht beschaduwde plek en geniet van de betoverende bloei.

4. Toverhazelaar (Hammamelis)

Hammamelis

De toverhazelaar is een ware winterkampioen met zijn opvallende, spinnenachtige bloemen die verschijnen op de kale takken. Deze bloeiende struik voegt een vleugje mysterie en schoonheid toe aan je winterse tuin. Plant de toverhazelaar op een zonnige tot halfschaduwrijke plek voor een betoverend winterlandschap.

5.Vleesbes (Sarcococca confusa)

Sarcococca confusa

De vleesbes is een bescheiden winterbloeier die heerlijk geurende bloemen produceert. Ondanks zijn bescheiden omvang, brengt deze struik een aangename geur en een vleugje elegantie in je tuin tijdens de koudste maanden van het jaar. Plant de vleesbes op een beschutte plek en geniet van zijn betoverende bloei.

Koop winterbloeiende planten in Zwaanshoek

Voor de mooiste winterbloeiers kom je langs bij ons tuincentrum in Zwaanshoek. Hier vind je een uitgebreide selectie van deze betoverende planten die jouw tuin laten stralen, zelfs in de winter. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren over de juiste verzorging van deze prachtige winterbloeiers. Wij heten je van harte welkom en wensen je een kleurrijke winterse tuin toe!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maximaal 1 keer per maand de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en aanbiedingen.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.